Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Amandelkipfilet met sinaasappelsaus




Dit gerecht combineert erg goed met: Gebakken pappadoms
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 880
Vetten: 17
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

4 dubbele kipfilets
1 eetlepel appelstroop
3 eieren
2 eetlepels bloem
10 g gepelde pistachenoten
1 dl droge rode wijn
50 g gekookte ham
2 dl sinaasappelsap
peper
1 laurierblad
zout
1 sjalot
100 g amandelschaafsel
30 g boter
100 g boter
30 g gare maïskorrels
2 sinaasappels
30 g gare rode bonen
20 g boter
1 dl slagroom

Pappadoms zijn flinterdunne gedroogde flensjes van linzenmeel, die op verschillende manieren gekruid kunnen zijn, bijvoorbeeld met knoflook, chilipeper of komijn. Even in frituurvet dompelen en uit laten lekken op keukenpapier.

Voorbereiding

15 minuten

Snijd de dubbele kipfilets doormidden en snijd de puntjes eraf. Pureer de puntjes in de keukenmachine met 1 ei en meng de pistachenoten, klein gesneden ham, peper en zout erdoor. Snijd de kipfilet aan beide kanten in, zodat ze gevuld kunnen worden. Kruid de openingen met peper en zout. Schep de kipfarce in een spuitzak en spuit de kipfilets vol. Klop de overige 2 eieren los en wentel de kipfilets erdoor, rol ze daarna door de geschaafde amandelen. Verwarm de oven voor tot 150 °C.

Bereidingswijze

30 minuten

Smelt de boter in een koekenpan en bak de kipfilets rondom goudbruin. Leg ze op een bakplaat in de oven en laat ze nog 12 minuten garen. Schil voor de sinaasappelsaus de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat dit even pruttelen en roer de appelstroop, wijn en sinaasappelsap door het mengsel. Doe het laurierblad in de saus en laat ze op laag vuur 10 minuten trekken. Verwijder de laurier en voeg sinaasappelpartjes, peper en zout naar smaak toe. Snipper voor de groenten de sjalot fijn. Smelt de boter, smoor de sjalot glazig en schep de maïs, de rode bonen en de slagroom erdoor. Verwarm de groenten goed en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat het smoren tot de helft van het vocht is verdampt. Schik de kipfilets op verwarmde borden en schep er een beetje sinaasappelsaus naast. Schep de groente op de borden en geef er gebakken pappadoms bij.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Californië)
Chardonnay (Chili)
Witte Bourgogne