Maskers!

Wallpapers van Films

Rodekool met rozijnen




Dit gerecht combineert erg goed met: Hachee en aardappelpuree
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 290
Vetten: 2
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 12

De ingredienten:

1 kg rodekool
100 g rozijnen
4 g zout
2 grote zure appels
40 g suiker
30 g boter
kruidnagels
azijn
1 theelepel kaneel
aardappelmeel

Bereidingswijze

40 minuten

Snijd de slechte bladeren weg, was de kool en snijd hem doormidden. Snijd de kool rondom de dikke stronk in reepjes en kook de kool in 20-25 minuten gaar met weinig kokend water, zout, suiker, rozijnen, kaneel en kruidnagels. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Laat de appelblokjes de laatste 10 minuten meekoken. Breng de kool op smaak met boter en azijn en bind het kookvocht zo nodig met aangelengd aardappelmeel.