Maskers!

Wallpapers van Rockartiesten

Pompoensoep


U geeft de herfst een mooi tintje met dit Franse gerecht. Hoewel u hiermee iets speciaals op tafel zet, is de bereiding niet moeilijk en vraagt het weinig van uw tijd.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 200
Vetten: 2
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1 ui
zout
1,5 kg pompoen
peper
25 g boter
1 eetlepel suiker
1 l kippenbouillon
2 eetlepels crème fraîche

Bereidingswijze

30 minuten

Pel en snipper de ui. Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Smelt de boter in een grote pan. Fruit de ui. Voeg de pompoen en kippenbouillon toe. Laat de pompoen in circa 15 minuten gaar koken. Zeef de soep (bewaar de bouillon) en pureer het geheel in de keukenmachine of met een staafmixer. Doe de puree terug in de bouillon. Breng de soep op smaak met zout, peper en suiker. Roer vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor.