Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Zalm in champagne gegaard met een champagnesaus


Hiermee zet u iets luxueus op tafel. Dit is geen zwaar gerecht maar wel bewerkelijk. Dit speciale Franse gerecht heeft een heerlijke, zoetige smaak.

Dit gerecht combineert erg goed met: Asperges met tomaat en gevulde aardappels
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1410
Vetten: 30
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

4 moten verse zalm
3 eetlepels Dijon-mosterd
peper
1 eetlepel poedersuiker
zout
1 eetlepel gesneden ui
50 g kaviaar
2 dl azijn
50 g boter
2 dl arachide-olie
50 g bloem
1 dl water
3 dl visbouillon
2 dl notenolie
2 dl slagroom
35 ml frambozenlikeur
2 dl champagne
2 dl champagne

Voorbereiding

15 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Peper en zout de zalmmoten. Klop voor de vinaigrette de Dijonmosterd, poedersuiker, ui, azijn, arachideolie, water, notenolie, peper en zout door elkaar. Leg de zalm in een vuurvaste ovenschaal. Roer de frambozenlikeur en de champagne door de vinaigrette en giet deze over de zalm. Laat de schaal 10 minuten staan.

Bereidingswijze

25 minuten

Zet de schaal in de oven en laat de zalm in circa 15 minuten gaar worden. Smelt voor de champagnesaus de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat de roux al roerend 5 minuten pruttelen en giet in gedeelten de visbouillon erdoor. Laat de saus op laag vuur 10 minuten koken. Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom en de champagne door de saus en breng ze op smaak met peper en zout. Neem de zalmmoten uit de ovenschaal en leg ze op voorverwarmde borden. Giet wat van de saus ernaast. Serveer de overige saus apart. Serveer er asperges met tomaat en gevulde aardappels bij.



Wijnadviezen:

Champagne Brut
Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Californië)
Saint-Aubin