Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Roergebakken paksoi




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 290
Vetten: 5
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

1 kg paksoi
1 ui
2 theelepel zout
1 teen knoflook
0,5 l melk
5 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel maïzena
4 eierdooiers
snufje ve-tsin
2 eetlepels fijngeknipt bieslook
snufje vijfkruidenpoeder
2 tomaten

Bereidingswijze

15 minuten

Was de paksoi en snijd de harde stukjes van de bladeren. Blancheer de paksoi 5 minuten in ruim kokend water met een theelepel zout. Meng in een kom de melk, maïzena, zout, ve-tsin en vijfkruidenpoeder door elkaar. Pel en snipper ui en knoflook. Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook in 3 minuten goudgeel. Voeg de paksoi toe en roerbak het geheel circa 3 minuten. Voeg de gekruide melk toe en kook het mengsel op laag vuur in tot een gebonden saus ontstaat. Serveer de paksoi in een voorverwarmde schaal, bestrooid met de gehakte eierdooiers en het fijngeknipt bieslook en garneer de schotel met partjes tomaat. Serveer met gekookte rijst.