Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Gevulde varkensoesters met kaas


Een overheerlijk Nederlands recept dat geschikt is voor de herfst. De bereiding van dit recept is niet moeilijk.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 880
Vetten: 18
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

4 varkensoesters
1 teen knoflook
4 blokjes jonge Goudse kaas
25 g boter
peper
2 theelepels kerriepoeder
zout
5 dl slagroom
50 g boter
1 selderijknol
250 g kastanjechampignons
1 appel
2 sjalotten
20 g boter

Voorbereiding

15 minuten

Snijd de varkensoesters over de breedte doormidden. Klop de plakjes dun uit met een vleeshamer of met de platte kant van een hakmes. Peper en zout het vlees. Leg op vier lapjes een blokje kaas en leg er een tweede lapje overheen. Bind er met keukengaren pakketjes van of steek ze vast met een houten prikker. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Borstel voor de champignonsaus de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper sjalot en knoflook.

Bereidingswijze

25 minuten

Smelt de boter en fruit sjalot en knoflook, en bak de champignons mee. Voeg de kerrie toe. Giet de slagroom erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Breng ze op smaak met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de vleespakketjes snel aan beide kanten goudbruin. Begin met de kant van de sluiting. Leg de pakketjes in een ovenschaal en laat ze in de oven nog 15 minuten garen. Keer ze regelmatig en bedruip ze af en toe met de braadboter. Schil de selderijknol en snijd hem in blokjes. Kook ze gaar in een bodem water met zout. Pureer de selderij in de keukenmachine en breng de puree op smaak met peper en zout. Schil de appel en snijd hem in julienne. Verhit de boter en bak de appeljulienne goudgeel. Verdeel de varkensoesters op voorverwarmde borden en schenk de saus ernaast. Schep op elk bord een beetje selderijpuree en appeljulienne.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Chili)
Rode Bourgogne
Rosé Côtes de Provence
Rosé Tavel