Maskers!

Wallpapers van Motoren

Aardappelkroketten


Aardappelkroketten lenen zich bij voor combinaties in zeer veel menu’s. Het maken van een heerlijke aardappelkroket is niet moeilijk.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 980
Vetten: 12
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 28

De ingredienten:

500 g gekookte aardappels
1 eiwit
30 g boter
2 eieren
2 eidooiers
100 g paneermeel
zout
frituurvet
nootmuskaat

Bereidingswijze

25 minuten

Pureer de nog warme, gare aardappels, vermeng ze met de gesmolten boter, eidooiers, nootmuskaat en het stijfgeklopte eiwit. Spreid uit op een plat bord en laat afkoelen. Draai kroketjes van dit mengsel, wentel ze in de losgeklopte eieren en het paneermeel en bak ze in het frituurvet van 175 °C goudbruin en gaar met niet te veel tegelijk. Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier en serveer direct.