Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Gebakken aardappels


De gebakken aardappels smaken het hele jaar door lekker en kunnen in oneindig veel gerechten gecombineerd worden. De bereidingstijd is eenvoudig en kort.

Dit gerecht combineert erg goed met: Zelfgemaakte mayonaise
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 570
Vetten: 7
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 15

De ingredienten:

1 kg stevige aardappels
peper
zout
50 g boter

Bestrooi met versgeknipt bieslook en paprikapoeder. Bak 100 g spekreepjes, 1 geperst teentje knoflook en 1 gesnipperde ui mee.

Bereidingswijze

25 minuten

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes lichtbruin en gaar. Bestrooi de aardappels met zout en peper en keer ze af en toe om. Doe de aardappels over in een schaal om te voorkomen dat ze slap worden.