Maskers!

Wallpapers van Paarden

Bananenbrood met walnoten


Dit zoete en energierijke nagerecht is niet geschikt voor een dieet, maar zeker een aanrader. Het brood is eenvoudig te bereiden en ook geschikt als zoet lunchgerecht. Houd wel rekening met een bereidingstijd van bijna twee uur!

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 110 minuten

KiloJoules: 1530
Vetten: 20
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 40

De ingredienten:

3 grote bananen
225 g zelfrijzend bakmeel
sap van een halve citroen
0,5 theelepel kaneel
175 g zachte boter
1 ei
175 g basterdsuiker
125 g walnoten
4 g zout
100 g rozijnen

Bereidingswijze

110 minuten

Verwarm de oven voor tot 170 °C. Pureer de bananen met de keukenmachine en besprenkel met citroen. Roer de boter en de suiker in een deegkom romig. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kaneel erboven en meng dit door de botermassa. Roer de bananenpuree erdoor. Klop het ei los en roer dit samen met de walnoten en de rozijnen door het deeg. Beboter een cakevorm en schep de vulling erin. Bak het bananenbrood af in de oven in 1,5 uur. Controleer of het brood gaar is door een cocktailprikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt is het brood gaar. Stort het brood op een rooster en laat afkoelen.



Wijnadviezen:

Muscat de Beaumes-de-Venise
Muscat de Rivesaltes