Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Gevulde hartige bladerdeegflapjes


Dit lekkere Franse gerecht is eenvoudig en snel te bereiden. U kunt dit gerecht zowel als hartig nagerecht als als voorgerecht serveren. U kunt zelf experimenteren met de vulling van de soesjes.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1850
Vetten: 35
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 18

De ingredienten:

100 g ham
tomatenpuree
50 g geraspte kaas
Provençaalse kruiden
1 sjalotje
4 plakjes bladerdeeg
boter
1 eierdooier

Bereidingswijze

25 minuten

Snijd de ham in piepkleine stukjes en snipper en fruit het sjalotje in wat boter. Meng de ham, de kaas, het sjalotje, de tomatenpuree en de kruiden door elkaar. Rol de bladerdeegplakjes iets uit en leg in het midden van elke plak een schepje van de vulling. Maak de zijkanten nat met water en vouw ze dubbel. Bestrijk de bovenkant met de eierdooier en bestrooi licht met suiker. Bak de flapjes in 8 minuten af in een oven van 200°C.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc
Rosé Côtes de Provence
Rosé Syrah