Maskers!

Wallpapers van Weer

Trifle


Toetje uit Engeland dat u zeer eenvoudig kunt bereiden en in alle seizoenen kunt serveren. U kunt natuurlijk ook hagelslag gebruiken in plaats van chocoladerasp.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 790
Vetten: 8
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 25

De ingredienten:

1 chocoladecake
50 g suiker
50 g marmelade
6 dl melk
100 g crunchy tropical
1,5 dl yoghurt
2 bananen
1 eetlepel marmelade
2,5 dl water
1,5 dl slagroom
3 eetlepels honing
25 g crunchy tropical
40 g custardpoeder
50 g pure chocolade

Bereidingswijze

50 minuten

Snijd de chocoladecake overlangs in vieren. Besmeer de plakken met de marmelade. Leg twee plakken in een vorm en bestrooi deze met 100 g crunchy. Leg de andere plakken erop met de marmelade naar de onderkant. Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de cake. Los de honing op in het water en verdeel dit over de cake. Roer de custard en de suiker door elkaar en giet hier een deel van de melk op. Verhit de rest van de melk in een pan en roer het custardmengsel erdoor. Laat dit twee minuten koken. Schep de vla over de bananen en laat afkoelen. Meng de yoghurt met de marmelade en sla de slagroom stijf. Spreid de yoghurt over de koude vla en versier de trifle met slagroom, crunchy tropical en purechocoladerasp.



Wijnadviezen:

Banyuls
Maury
Pedro Ximénex Sherry