Maskers!

Wallpapers van Vista

Lamsvlees met pompoen (gestoofd)


Dit eenvoudige Hollandse recept is uitstekend te combineren met een groene salade. In alle seizoenen doet dit recept het goed, maar vergt wel enige tijd in de keuken.

Dit gerecht combineert erg goed met: Groene salade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 5 minuten
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 780
Vetten: 13
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1 kg lamsvlees van de schouder
250 g spruitjes
3 uien
450 g bloemige kleine aardappels
4 eetlepels olie
2 eetlepels witte wijnazijn
zout
200 g knoflookkaas
versgemalen peper
1 bosje bieslook
750 g pompoen

Heerlijke stoofpot voor een groot gezelschap, zet de pan zo op tafel.

Voorbereiding

5 minuten

Snijd het vlees in blokjes van circa 3 cm. Snipper de gepelde ui grof. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Bereidingswijze

75 minuten

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees met de uien in niet te grote porties tegelijk aan. Bestrooi met zout en peper en blus af met 1 liter water. Breng dit aan de kook en zet de pan afgedekt ruim 1 uur in de voorverwarmde oven. Maak intussen de pompoen schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de schoongemaakte spruitjes en laat ze goed uitlekken. Snijd de geschilde aardappels in de lengte in vieren. Doe de voorbereide groenten 20 minuten voor het einde van de oventijd bij het vlees. Breng aan het eind van de oventijd op smaak met de azijn en zout en peper. Snijd de kaas in repen en leg ze op de inhoud van de pan. Zet de pan zonder deksel nog circa 15 minuten terug in de oven. Knip intussen het bieslook fijn. Strooi het bieslook over het lamsvlees.



Wijnadviezen:

Rode Cabardès
Rode Côtes de Saint-Mont
Rosé Côtes de Provence