Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Limoentaart met amandelen


Dit Franse recept is lichtfris en bijvoorbeeld uitstekend bij de thee of als dessert. Het bereiden is niet heel ingewikkeld, het bakken is eigenlijk de hoofdbereiding. De limoentaart met amandelen heeft een fris-zoete smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De voorbereidingstijd is ca. 30 minuten
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 1790
Vetten: 28
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 37

De ingredienten:

200 g bloem
150 g suiker
100 g boter
rasp van 1 limoen
80 g suiker
sap van 2 limoenen
3 eierdooiers
150 g boter
snufje zout
100 g witte amandelen
3 eieren

Voorbereiding

30 minuten

Zeef de bloem boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe zout, suiker, eierdooiers en boter in kleine blokjes in het kuiltje en kneed snel een glad deeg. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

60 minuten

Zeef de bloem boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe zout, suiker, eierdooiers en boter in kleine blokjes in het kuiltje en kneed snel een glad deeg. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een cirkel van circa 25 cm doorsnede. Leg de deeglap in een ingevette taartvorm, druk de zijkanten goed aan en snijd het overtollige deeg weg. Leg op de deegbodem een rond vel bakpapier en daarop een laagje peulvruchten. Zet de vorm 10 minuten in de oven. Verwijder dan het bakpapier en de peulvruchten en zet de vorm daarna nog 5 minuten terug in de oven. Laat afkoelen en maak intussen de vulling: hak de amandelen fijn met de staafmixer met hakmolen. Smelt de boter zachtjes in een steelpan. Klop de eieren met de suiker licht en schuimig, voeg limoensap en limoenrasp, gesmolten boter en amandelen toe. Roer alles goed door elkaar en giet het mengsel in de taartvorm. Bak af in de oven in circa 25 minuten totdat de taart goudbruin en stevig is.



Wijnadviezen:

Monbazillac
Moscato d'Asti
Sauternes