Maskers!

Wallpapers van Autos

Flensjes met frambozenijs en mangocoulis


Dit zomerse nagerecht is afkomstig uit Frankrijk. Het frambozenijs en de mangocoulis geven de flensjes een frisse, zomerse smaak. Ideaal als dessert bij een zomers diner.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 810
Vetten: 9
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 25

De ingredienten:

200 g bloem
1 mango
1 theelepel zout
2,5 dl suikersiroop
4 eieren
citroensap
5 dl melk
enkele takjes munt
1 dl olie
poedersuiker
4 bolletjes frambozenijs

Bereidingswijze

25 minuten

Meng in de blender bloem, zout, eieren, melk en 1 eetlepel olie door elkaar en laat dit beslag minstens een halfuur rusten. Smeer een bakpannetje in met weinig olie en bak de flensjes op hoog vuur. Houd ze warm tussen twee diepe borden. Schil de mango en houd enkele schijfjes apart voor de garnering, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees met de suikersiroop in de blender. Breng de aldus ontstane coulis op smaak met enkele druppels citroensap. Vouw de flensjes in vieren en leg een bolletje frambozenijs ertussen. Giet de coulis rondom en garneer met schijfjes verse mango en een takje mint. Bestrooi het geheel lichtjes met poedersuiker.



Wijnadviezen:

Moscato d'Asti
Muscat de Beaumes-de-Venise
Muscat de Rivesaltes