Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Perenkrans met amandelroom


Mooi, tikkeltje ouderwets nagerecht met relatief weinig calorieën.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 70 minuten

KiloJoules: 240
Vetten: 2
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

1 kg stoofperen
2 kaneelstokjes
3,5 dl water
2 kruidnagels
1 dl rode wijn
10 gelatineblaadjes
1 dl limonadesiroop
1 dl slagroom
1 eetlepel citroensap
10 g suiker
2 eetlepels puddingsaus
25 g amandelpoeder
1 sinaasappel
mintblaadjes

Bereidingswijze

70 minuten

Schil de peren, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes. Meng water, wijn, limonadesiroop, citroensap en puddingsaus in een pan. Voeg sinaasappelschil, kruidnagels en kaneelstokjes toe. Doe de stukjes peer in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook circa een uur en meet daarna 5 dl van het kookvocht af. Week de gelatineblaadjes in koud water en los deze op in het perenkookvocht. Spoel een kransvorm om met koud water en vul deze met de stukjes peer en het vocht. Laat minstens een dag opstijven in de koelkast. Klop de slagroom stijf en voeg de suiker geleidelijk toe. Meng het amandelpoeder erdoor. Doe de amandelroom over in een spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast. Dompel de vorm in warm water en stort deze over op een bord. Garneer met toefjes amandelroom en mintblaadjes.



Wijnadviezen:

Bonnezeaux
Quarts de Chaume