Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Notencake II


Een notencake is een echte delicatesse! Het is relatief niet moeilijk om zelf een lekkere notencake te maken. De basisbereidingswijze is het stijfkloppen van de eiwitten. De basishandeling is het bakken van de cake. Dit recept heeft een zoete smaak met een zachte structuur.

Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 3630
Vetten: 47
Eiwitten: 21
Koolhydraten: 79

De ingredienten:

180 g gepelde walnoten
3 eetlepels cognac
6 eierdooiers
6 eiwitten
180 g suiker
2 dl sinaasappelsap
snufje zout
3 eetlepels poedersuiker
100 g paneermeel
3 eetlepels cognac
1 theelepel kaneel
1 dl slagroom
geraspte schil van 1 sinaasappel

Bereidingswijze

45 minuten

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Maal de walnoten fijn in de keukenmachine.(Op de hoogste stand) Roer de eierdooiers met de suiker en het zout los tot lichtschuimig. Voeg de gemalen noten, het paneermeel, de kaneel, de geraspte sinaasappelschil en de cognac toe en meng het geheel goed door elkaar. Klop de eiwitten zeer stijf en spatel deze behoedzaam door de notenmassa. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi hem aan alle kanten met paneermeel. Schep het notendeeg hierin en klop de vorm even aan zodat er geen gaatjes ontstaan. Bak de cake af in de oven in ca. 25 minuten. Roer intussen het sinaasappelsap, de poedersuiker en de cognac door elkaar. Haal de cake uit de oven en prik deze op diverse plaatsen in met een saté-prikker. Giet het sap in de gaatjes. Laat de cake afkoelen in de vorm, stort hem dan en serveer de "sappige cake" met halfgeslagen slagroom.



Wijnadviezen:

Banyuls