Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Bananen van Josephine


Dit uit Frankrijk afkomstige nagerecht is eenvoudig te bereiden en is snel klaar. Even de banaan en bitterkoekjes in de oven en klaar bent u!

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1010
Vetten: 13
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 24

De ingredienten:

4 bananen
50 g bitterkoekjes
50 g poedersuiker
50 g boter
2 eetlepels citroensap
1 dl crème fraîche
4 eetlepels rum
25 g chocolade (schaafsel)
1 dl crème fraîche

Bereidingswijze

25 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een vuurvaste schaal in, waarin de 4 bananen precies passen. Pel de bananen, halveer ze overlangs en leg ze op de bodem van de schaal. Meng het citroensap en de rum door elkaar, giet dit mengsel over de bananen en bestuif met de poedersuiker. Verwarm het geheel op het vuur en zet de schaal vervolgens 10 minuten in de oven. Verkruimel intussen de bitterkoekjes en laat de boter op een zeer zacht vuur smelten.Haal de schaal uit de oven en verdeel de crème fraîche over de bananen.Bestrooi het geheel met de bitterkoekjes en verdeel de boter erover. Zet de schaal daarna nog 3 minuten in een oven van 220 °C. Bestrooi ten slotte met het chocoladeschaafsel en serveer meteen.



Wijnadviezen:

Banyuls
Maury
Pedro Ximénex Sherry