Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Schuimomelet met mango-yoghurtvulling


Dit zomerse nagerecht uit de Franse keuken hoeft geen probleem te vormen bij de bereiding. Heerlijk als nagerecht, maar kan zeker ook apart gegeten worden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 590
Vetten: 7
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 15

De ingredienten:

2 rijpe mango's
2 theelepels maïsmeel
1 eetlepel vanillesuiker
rasp van 1 citroen
sap van een halve citroen
30 g suiker
1 dl slagroom
4 eiwitten
0,5 dl kwark
25 g boter
1 dl yoghurt
50 g poedersuiker
4 eidooiers
takjes munt

Bereidingswijze

30 minuten

Verwijder de pitten van de mango's, schil een mango en pureer deze in de blender met het citroensap en de vanillesuiker. Schil de andere mango en snijd deze in mooie regelmatige plakjes. Klop de slagroom stijf en schep die met de kwark en de yoghurt door de mangopuree. Klop voor de omelet de eidooiers met het maïsmeel, het citroenrasp en de suiker tot licht schuimig. Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Smelt de boter in een kleine, platte pan en doe hierin een vierde van het beslag. Laat dit goudgeel stollen met het deksel op de pan, maar draai de omelet niet. Laat deze op een bord glijden en schep het mangomengsel op een helft. Leg wat plakjes mango erop en vouw de omelet dubbel. Bestrooi het geheel met poedersuiker en garneer met een takje munt.



Wijnadviezen:

Moscatel
Muscat de Rivesaltes