Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Gemengde sla met vinaigrette


Een gemengde sla is altijd een succes om ergens bij te serveren. Met dit recept maakt u er ook nog een lekkere vinaigrette bij. Het bereiden is erg eenvoudig.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 900
Vetten: 20
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1 krop ijsbergsla
2 eetlepels rode wijn
1 krop eikenbladsla
1 theelepel mosterd
2 sjalotjes
3 eetlepels olijfolie
100 g kaas (in blokjes)
3 eetlepels walnotenolie
50 g grof gehakte walnoten
zout
50 g uitgebakken spekjes
peper

Bereidingswijze

15 minuten

Was de slasoorten en droog deze in de slacentrifuge. Pluk de sla in stukken van ongeveer 5 cm. Pel en hak de sjalotjes, strooi deze over de sla en verdeel de kaas, het spek en de walnoten over de sla. Maak de vinaigrette door de wijn met de mosterd los te roeren en er vervolgens de oliesoorten al kloppend aan toe te voegen. Breng op smaak met zout en peper. Giet de vinaigrette vlak voor het opdienen over de sla.



Wijnadviezen:

Chenin Blanc/Steen (Zuid-Afrika)
Gambellara
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne