Maskers!

Wallpapers van Dieren

Cassavetaart met kaas


Als u een salade bij dit heerlijke Zuid-Amerikaanse gerecht toevoegt, heeft u een lekkere en volwaardige maaltijd. Het is namelijk geen licht gerecht. De structuur is zacht en de cassavetaart met kaas heeft een zoete, pikant-romige smaak. De bereiding is niet zo moeilijk.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 850
Vetten: 11
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 18

De ingredienten:

500 g cassave
1 eetlepel citroensap
2 wortels
1 eetlepels crème fraîche
0,6 dl melk
1 theelepel seven spices
25 g boter
250 g belegen boerenkaas
zout
0,5 bosje peterselie
peper

Cassave wordt geïmporteerd uit Zuid-Amerika en de tropen. Cassave is bij exotische winkels en toko's verkrijgbaar.

Bereidingswijze

50 minuten

Schil de cassave en snijd deze in stukjes. Kook de cassave 30 minuten in water met zout en laat uitlekken. Druk de gare cassave door de pureeknijper. Snijd de wortels in plakjes en blancheer deze. Rasp de kaas. Meng de melk, de boter, zout, peper, het citroensap, de crème fraîche en de seven spices door de cassave en roer twee derde van de kaas erdoor. Beboter een ovenvaste schaal en vul deze met het cassavemengsel. Leg de plakjes wortel op de taart en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaal enkele minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is. Hak de peterselie fijn en garneer de taart hiermee.