Maskers!

Wallpapers van Paarden

Hachee


Een Nederlands gerecht dat op een koude winterdag opgediend kan worden. Zeer eenvoudig te bereiden maar wel een tijdje in de keuken staan. Lekker met rodekool.

Dit gerecht combineert erg goed met: (Weense) rodekool
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 120 minuten

KiloJoules: 570
Vetten: 8
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

400 g hacheevlees
0,5 dl azijn
60 g boter
1 blaadje laurier
2 grote uien
2 kruidnagels
40 g bloem
6 peperkorrels
0,75 l vleesbouillon
1 theelepel suiker

Bereidingswijze

120 minuten

Snijd het vlees in dobbelsteentjes, verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin. Pel en snipper de uien en bedek hiermee het vlees. Bestrooi met de bloem en voeg de bouillon toe. Doe de azijn, de laurier, de kruidnagels, de peperkorrels en de suiker in de pan en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 1,5 uur zachtjes pruttelen totdat het vlees gaar is. Verwijder de kruiden voor het opdienen.



Wijnadviezen:

Montepulciano d’ Abruzzo
Valdepeñas