Maskers!

Wallpapers van actrices

Gedroogde appels


Een heerlijk appelgerecht. De voorbereiding is wel wat langer door de weektijd van 24 uur. Daarna zal iedereen ongetwijfeld smullen van dit lekkere Hollandse recept.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 1440 minuten
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 860
Vetten: n.b.
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 51

De ingredienten:

2 dl bessensap
1 sinaasappelschil
300 g gedroogde appels
sap van een halve citroen
100 g suiker
5 g arrowroot

Voorbereiding

1440 minuten

Was de appels enige malen in lauw water en week ze 24 uur in bessensap. Roer regelmatig door.

Bereidingswijze

40 minuten

Vul na de weektijd het vocht aan met water, zodat de appels net onderstaan. Kook de appels in 30 minuten gaar, voeg na 15 minuten de sinaasappelschil, het citroensap en de suiker toe. Bind het vocht ten slotte met het aangelengde arrowroot.