Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Salade van sinaasappel, vijgen en honing


De mediterraanse keuken biedt ons veel moois, zoals bijvoorbeeld deze salade. Het is gemakkelijk te bereiden en het is een luchtige salade ondanks zijn stevige structuur. De smaak is aangenaam zoet.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 500
Vetten: 3
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 20

De ingredienten:

4 sinaasappels
1,5 eetlepel suiker
150 g gedroogde vijgen
1 dl yoghurt
100 g rozijnen
50 g geschaafde amandelen
3 dl vruchtensap
2 eetlepels honing
1 dl slagroom
sap van 1 citroen

Bereidingswijze

35 minuten

Schil de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de vijgen in stukjes en week deze met de rozijnen circa 15 minuten in het vruchtensap. Giet af, maar bewaar het vocht. Klop de slagroom lobbig met de suiker en schep de yoghurt erdoor, schep de saus in een schaaltje. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Meng het vruchtensap met honing en citroensap en schep de sinaasappelpartjes erdoor. Voeg de rozijnen en de vijgen toe en schep het geheel over in een glazen bokaal of andere schaal. Bestrooi de salade met de geschaafde amandelen en serveer de yoghurt-roomsaus apart.



Wijnadviezen:

Riesling Kabinett