Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Kaassoufflé


De basisbereidingstechniek van dit lekkere bijgerecht is het maken van de soufflé. De kaas vormt het hoofdingrediënt van dit overheerlijke hapje. Kaassoufflés hebben een romige smaak en een zachte structuur.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 1030
Vetten: 17
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

50 g boter
nootmuskaat
50 g bloem
15 g boter
2,5 dl melk
50 g paneermeel
75 g gruyère
6 eiwitten
75 g emmentaler
zout
4 eierdooiers
peper

Bereidingswijze

60 minuten

Verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe, roer goed door. Schenk de melk erbij en breng dit al roerend aan de kook. Roer tot een gebonden saus ontstaat. Rasp beide kaassoorten en voeg ze toe aan de saus. Draai het vuur uit en voeg de eierdooiers toe, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Vet een soufflévorm in met 15 g boter en bestrooi de bodem en zijkanten met paneermeel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de kaasmassa. Vul de soufflévorm voor 2/3 met het mengsel en bak de soufflé in 30-40 minuten af in een oven van 220° C. Serveer direct.