Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Pommes de terre à la fougeroise


Dit heerlijke Franse bijgerecht is relatief makkelijk te bereiden. Het stoven is de basistechniek van dit recept. De Pommes de terre à la fougeroise heeft een zacht, knapperige structuur en is kruidig van smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 590
Vetten: 9
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

500 g aardappels
peper
1 ui
mespunt nootmuskaat
1 prei
1 eetlepel bloem
5 dl melk
50 g paneermeel
50 g boter
3 eetlepels gesmolten boter
1 bouquet garni
100 g geraspte pittige kaas
zout

Bereidingswijze

60 minuten

Schil de aardappels en snijd ze in plakken. Snipper de ui en snijd de prei (alleen het wit) in ringetjes. Breng de melk met het bouquet garni en de nootmuskaat in een steelpan aan de kook en laat dit 10 minuten trekken. Verwijder het bouquet garni. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en de prei ca. 10 minuten. Voeg de aardappelschijfjes toe en schenk de hete melk erbij. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen. (Alles wat in melk wordt gekookt, heeft een langere garingstijd nodig.) Zeef de bloem erover, roer goed door en laat nog 5 minuten doorkoken tot het geheel iets bindt. Schep de massa over in een ingevette ovenschaal, bestrooi met het paneermeel en de geraspte kaas. Giet er gesmolten boter over en zet de schaal 10 minuten in een oven van 220° C. tot zich een goudbruine korst heeft gevormd. Zet de schaal zo op tafel.