Maskers!

Wallpapers van Weer

Jeu de boules




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 280
Vetten: 4
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

meiknolletjes
1 eetlepel paneermeel
koolrabi
1 eetlepel rozijnen
wortel
zout
witte bloemkool
peper
groene bloemkool
20 g boter
komkommer
2 gepelde tomaten
bietjes
1 theelepel tomatenpuree
spruitjes
2 theelepels citroensap
kerstomaatjes
3 eetlepels olie
krieltjes
zout
200 g rundergehakt
peper
0,5 ui
scheutje gembersap

Kies de groenten van het seizoen, dan kan dit gerecht het hele jaar door gegeten worden.

Bereidingswijze

30 minuten

Breng diverse pannen met ruim water aan de kook en strooi er zout in. Steek met een meloenballetjesmes balletjes uit de groenten. Behalve van de spruitjes, kerstomaatjes en krieltjes, die hebben die vorm al, en ook niet van beide soorten bloemkool, die in roosjes worden verdeeld. Blancheer alle groenten afzonderlijk, zodat ze mooi op kleur blijven, gedurende vijf minuten. Let daarbij op de verschillende garingstijd van de groenten. Laat ze uitlekken in een zeef. Snipper voor het gehakt de ui en meng verder ui, paneermeel, rozijnen, zout, peper en het gehakt door elkaar. Draai van het gehakt even grote balletjes als de groenteballetjes, verhit de boter in een pan en bak ze aan alle kanten bruin. Smelt een weinig boter in een pan en fruit hierin alle groenteballetjes, zodat ze mooi gaan glimmen. Snijd voor de tomatencoulis het tomatenvlees in blokjes. Pureer deze met de tomatenpuree, het citroensap en de olie in de keukenmachine en breng op smaak met zout, peper en gembersap. De coulis serveert u bij de groente- en gehaktballetjes als dipsausje.