Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Crostini




Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De voorbereidingstijd is ca. 30 minuten
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 900
Vetten: 17
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

10 g gedroogd eekhoorntjesbrood
2 ansjovisfilets
2 uien
30 g boter
1 teentje knoflook
10 eetlepels olijfolie
1 stengel bleekselderij
1/8 l witte wijn
1 grote wortel
zout
1 bosje peterselie
versgemalen peper
300 g kippenlevers
1 eetlepel paneermeel
100 g doorregen gerookt spek
Toscaans witbrood

Voorbereiding

30 minuten

Week het eekhoorntjesbrood ongeveer 20 minuten in lauwwarm water. Pel de uien en knoflook, maak de bleekselderij en wortels schoon en snijd beide in kleine dobbelsteentjes. Hak en snipper de peterselie fijn. Maak de levertjes schoon en snijd het gerookt spek in dobbelsteentjes. Hak de ansjovisfilets.

Bereidingswijze

25 minuten

Verhit boter en 2 eetlepels olie en bak de groenten en het spek circa 5 minuten. Voeg de ansjovisfilets en het klein gehakte eekhoorntjesbrood toe en laat het geheel even smoren. Bak de levertjes in 2 eetlepels olijfolie snel om en om bruin aan. Schep de levers eruit, pureer ze fijn en doe het met de peterselie in de pan met de groenten. Overgiet met witte wijn, voeg zout en peper toe en laat het geheel gedurende 10 minuten op zacht vuur koken. Neem de pan van het vuur en roer het mengsel tot een smeerbare pastei. Als de paté te dun is, doe er dan een beetje paneermeel bij. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en rooster de sneetjes brood. Bestrijk de geroosterde sneetjes met de leverpastei en dien ze onmiddellijk op.



Wijnadviezen:

Locorotondo
Orvieto Classico