Maskers!

Wallpapers van Weer

Schorseneren




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 350
Vetten: 2
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 15

De ingredienten:

1,5 kg schorseneren
5 peperkorrels
scheutje melk
1 laurierblad
8 g zout
20 g boter
1 ui
20 g bloem

Bereidingswijze

30 minuten

Schil de schorseneren en leg ze in het water met wat melk om verkleuring te voorkomen. Spoel ze af en kook ze in water met zout in 20-30 minuten gaar. Maak intussen de béchamel: snijd een dikke plak van de ui. Doe laurier, ui en peperkorrels in de melk, breng aan de kook en laat dit 5 minuten trekken. Maak een roux van de boter en de bloem en giet de gezeefde melk erbij. Laat de schorseneren uitlekken en giet de béchamelsaus erover.