Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Witlofstruikjes met een verrassing


Hiermee zet u echt iets bijzonders op tafel. Dit is een luxe gerecht dat niet zwaar is en het is niet moeilijk te bereiden. Het vergt wel de aandacht. De smaak is zacht, romig en de witlofstruikjes hebben een stevige structuur met een zachte binnenkant.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 330
Vetten: 3
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

8 struiken witlof
1 eetlepel tomatenpuree
300 g aardappelpuree
1 dl crème fraîche
8 tongfilets
zout
5 dl visbouillon
peper
1 dl witte wijn

Bereidingswijze

45 minuten

Haal de buitenste bladeren van de witlofstruikjes en leg ze in volgorde (elkaar iets overlappend) op het werkvlak. Schep de aardappelpuree in een spuitzak met gladde mond en spuit een laagje op het eerste witlofblaadje. Leg de tongfilets hierop en bestrooi vervolgens met zout en peper. Spuit hierop weer een laagje puree en vouw de witlofblaadjes rondom zodat er weer een struikje ontstaat. Bind elk struikje behoedzaam dicht met keukentouw. Giet de bouillon en de witte wijn in een braadsleetje en leg de struikjes erin. Bedek het braadsleetje met aluminiumfolie en zet het circa 20 minuten in een oven van 180 °C. Giet vervolgens wat van het kookvocht over in een steelpannetje en roer de tomatenpuree en de crème fraîche erdoor. Laat dit iets inkoken en breng eventueel op smaak met zout en peper. Giet wat saus op een voorverwarmd bord en schik 2 struikjes in het midden. Serveer direct.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Chili)
Chardonnay (Zuid-Afrika)
Mâcon-Villages
Viré-Clessé