Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Snoekterrine met zalmvulling




Dit gerecht combineert erg goed met: Kruidensaus
Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De kooktijd is ca. 135 minuten

KiloJoules: 1046
Vetten: 15
Eiwitten: 25
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

500 g snoekfilet
150 g crème fraîche
zout
500 g verse zalmfilet
gemalen witte peper
12 grote spinaziebladeren
1 mespunt verse geraspte nootmuskaat
boter

Spinazie is vooral in het voorjaar en in de zomer volop verkrijgbaar.

Bereidingswijze

135 minuten

Pureer de goed gekoelde snoekfilet in kleine porties in de keukenmachine. Wrijf de massa door een fijne zeef en vang het op in een ruime schaal die in ijsblokjes rust. Roer de crème fraîche erdoor en breng de massa op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Snijd de zalmfilet in dikke repen, bestrooi ze met peper en zout en laat ze op een koele plek even rusten. Blancheer de spinaziebladeren in ruim kokend water met water, leg ze in ijswater en laat ze goed uitlekken. Spreid de goed uitgelekte bladeren op plasticfolie uit. Leg de zalmrepen erop en vouw de spinaziebladeren eromheen. Vul een grote ovenschaal drie vingers hoog met water en plaats hem in een op 150 °C voorverwarmde oven. Vet een terrine of vorm in met boter. Schep de helft van de snoekfarce erin, strijk de farce uit en schik de spinazierolletjes erop, verdeel de rest van de farce erover en druk het geheel goed aan. Dek de vorm af met aluminiumfolie en laat het gedurende 1,5 uur au bainmarie garen in de oven. Laat de terrine bij voorkeur één nacht afkoelen en serveer er een kruidensaus bij.