Maskers!

Wallpapers van Paarden

Wijncrème


Samen met in rode wijn gepocheerde verse vijgen doet dit Franse nagerecht het altijd goed. Zeer eenvoudig te bereiden zeker als u het opkloppen van de eieren achterwege laat.

Dit gerecht combineert erg goed met: In rode wijn gepocheerde verse vijgen
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 970
Vetten: 15
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 15

De ingredienten:

5 dl rode wijn
4 eidooiers
restje likeur
2 eieren
schilletjes van citrusvruchten
100 g suiker
1 vanillestokje
4 dl slagroom
2 eetlepels honing
40 g suiker
1 kruidnagel
enkele blaadjes citroenmelisse

Als u het opkloppen van de eieren te veel werk vindt, kunt u dat achterwege laten. De wijncrème blijft dan niet zo stijf, maar is evengoed lekker.

Bereidingswijze

35 minuten

Doe de rode wijn met likeur, citrusschilletjes, opengesneden vanillestokje, honing en kruidnagel in een pan en laat dit inkoken tot een siroop. Zeef de siroop boven een kom en laat hem afkoelen. Roer de eidooiers, de eieren en 100 g suiker au bainmarie met de staafmixer schuimig tot de saus bindt. Roer de siroop erdoor en laat het geheel afkoelen. Klop de slagroom stijf met 40 g suiker en spatel deze door de siroopmassa. Laat de wijncrème opstijven in de koelkast en garneer met citroenmelisse.



Wijnadviezen:

Moscatel
Moscato d'Asti
Ruby Port