Maskers!

Wallpapers van acteurs

Walnotentaart


U verwent u zelf enorm met dit heerlijke Italiaanse recept voor een walnotentaart. Het bereiden van deze lekkernij is niet moeilijk.

Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De voorbereidingstijd is ca. 10 minuten
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1620
Vetten: 23
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 39

De ingredienten:

250 g walnoten
1 pak lange vingers
250 basterdsuiker
rum
2,5 dl koffieroom
1,25 dl slagroom
100 g in rum gewelde rozijnen

Rozijnen zijn gedroogde witte druiven. Weektijd: in warme hoeveelheid vloeistof circa 10 minuten en circa 30 minuten in koude vloeistof.

Voorbereiding

10 minuten

Maal de walnoten met de basterdsuiker fijn in de keukenmachine en voeg langzaam de koffieroom toe tot er een egale massa ontstaat. Doe het mengsel in een kom en voeg de rozijnen eraan toe. Laat het rusten.

Bereidingswijze

20 minuten

Wentel de lange vingers door de rum en leg een laag op een langwerpig taartplateau. Besmeer deze laag met het walnotenmengsel en leg daarop weer een laag lange vingers dwars op de vorige laag. Bouw zo de taart op. Zet minimaal 1,5 dag in de koelkast en garneer met halfgeslagen slagroom en walnoten.



Wijnadviezen:

Banyuls
Maury
Pedro Ximénex Sherry