Maskers!

Wallpapers van Paarden

Pommes alsaciennes


Heerlijk warm appelnagerecht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 25 minuten
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 460
Vetten: 4
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 17

De ingredienten:

2 kg appels
5 dl melk
115 g boter
100 g bruine basterdsuiker
125 g poedersuiker
2 eieren
15 bloem
1 eierdooier

Altijd verrassend blijft het, wanneer men een eenpersoonsschaaltje uit de oven geserveerd krijgt.

Voorbereiding

25 minuten

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in schijfjes. Verwarm 100 g boter in een koekenpan en bak de appelschijfjes zachtjes aan. Voeg de poedersuiker toe en laat het geheel een beetje karameliseren. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Vet een ovenschaal in.

Bereidingswijze

45 minuten

Leg de appelschijfjes in de ovenschaal. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor, laat deze roux even pruttelen en voeg al roerend de melk toe. Breng aan de kook tot de saus licht gebonden is. Voeg van het vuur af de basterdsuiker, de eieren en de eierdooier toe. Bedek de appelschijfjes met deze saus. Zet de schaal 30 minuten in de oven. Serveer warm.



Wijnadviezen:

Muscat de Beaumes-de-Venise
Muscat de Rivesaltes