Maskers!

Wallpapers van Paarden

Amandelgelei met verse vruchten


Dit zomerse nagerecht is afkomstig uit het Oosten. Dit gerecht is dan ook prima te combineren in een Oosters menu. Het gerecht vergt wat bereidingstijd, maar u heeft dan ook een feestelijk toetje.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 130 minuten
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 220
Vetten: n.b.
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

2,5 blaadjes gelatine
1 eetlepel kristalsuiker
2 dl magere melk
400 g verse vruchten
10 druppels amandelessence

Voorbereiding

130 minuten

Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de melk, en voeg de amandelessence toe en los hierin van het vuur af de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Voeg de suiker toe, meng alles goed en giet het uit op een diep bord. Zet het mengsel minimaal 2 uur in de koelkast. Maak de vruchten schoon. Laat de kleine vruchten heel, snijd de grotere vruchten in dunne schijfjes. Doe alle vruchten in een schaal. Vang het sap op.

Bereidingswijze

15 minuten

Haal de gelei uit de koelkast en stort de gelei op het werkblad. Steek figuren uit de gelei en leg deze in het midden van het bord. Schik de vruchten eromheen, waarbij de kleuren worden afgewisseld. Giet het uitgelopen sap van de vruchten over de vruchten. Serveer zeer koud.



Wijnadviezen:

Barsac
Monbazillac
Sauternes