Maskers!

Wallpapers van Vista

Maïsbrood uit Paraguay


Dit heerlijke Paraguayaanse recept is niet moeilijk om te bereiden. Het hoofdingrediënt is maïs. Het maïsbrood is zacht van structuur en is zacht, romig en zoet van smaak.

Dit gerecht combineert erg goed met: Rode kidneybonensalade en rundergehakt
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 5 minuten
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 1020
Vetten: 15
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 19

De ingredienten:

1 eetlepel bloem
zout
2 blikjes maïskorrels
peper
225 g geel maïsmeel
2 uien
1,5 dl melk
3 eiwitten
5 eetlepels olijfolie
3 eidooiers
200 g geraspte jonge kaas
20 g boter

Het is uiteraard lekkerder om verse maïs van de kolf afgesneden te gebruiken in plaats van maïs uit blik. Voor dit brood zijn dan 3 kolven nodig. Verrassend buffetgerecht!

Voorbereiding

5 minuten

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een vierkante ovenschaal in en bestrooi de bodem met de bloem.

Bereidingswijze

60 minuten

Pureer de uitgelekte maïs in de keukenmachine en voeg maïsmeel, melk, 4 eetlepels olijfolie, geraspte kaas en flink zout en peper toe tot een gladde massa ontstaat. Pel en snipper de uien. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de uien zacht en glazig. Roer de uien door het maïsmengsel. Klop de eiwitten stijf en roer de eidooiers luchtig los, roer beide door elkaar en giet het geheel bij het maïsmengsel. Schep de maïsmassa in de schaal en verdeel de boter in kleine vlokjes over de bovenkant. Bak af in 45 minuten in het midden van de oven.