Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Kaasterrine


Dit hartige nagerecht wordt nog aparter als u de buitenkant inpakt met gekookte preibladeren. Maar ook zonder het jasje is dit nagerecht een heerlijke variant op alle zoete nagerechten. De terrine vergt wat bereidingstijd, maar dan kunt u wel een bijzonder nagerecht serveren.

Dit gerecht combineert erg goed met: Toost of roggebrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 140 minuten

KiloJoules: 1410
Vetten: 33
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

3,5 dl slagroom
0,5 pakje Monchou
50 g verse kruidenkaas
0,5 bosje peterselie
4 blaadjes gelatine
6 g zout
30 g blue stilton
1 theelepel kerrie
20 g Esrom

Op de foto is de buitenkant van de terrine bekleed met geblancheerde preibladeren. Gebruik het groen van de prei, vouw dit plat (na het blancheren) en bekleed hiermee de cakevorm.

Bereidingswijze

140 minuten

Verwarm de helft van de slagroom samen met de kruidenkaas tot deze is opgelost. Week de gelatine in water, knijp ze uit en los hem op in het roommengsel. Snijd de andere kazen in plakjes. Hak de peterselie fijn. Roer de rest van de slagroom, het zout en de kerrie door het room-kruidenmengsel. Roer, als de massa iets is afgekoeld, de gehakte peterselie erdoor. Giet een laagje roommengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en leg hierop wat van de in plakjes gesneden soorten kaas. Ga zo door tot de vorm vol is en eindig met plakjes kaas. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Stort de vorm op een schaal en serveer met toast of roggebrood.Wijnadviezen:

Late Bottled Vintage Port
Vintage Port