Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Aspergeflan


De aspergeflan is geen licht gerecht. Het heeft een stevige structuur en een zachte smaak. De bereiding is niet moeilijk maar vergt wel aandacht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 590
Vetten: 11
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

1,5 kg asperges
2 theelepels aardappelmeel
suiker
1,25 dl melk
foelie
80 g geraspte emmentaler
30 g boter
paneermeel
175 g ham
20 g boter
6 eieren
bieslook
1,5 dl slagroom

Emmentaler is een Zwitserse kaas, hij is mild en zoet van smaak en vrij hard van structuur.

Voorbereiding

15 minuten

Schil de asperges en snijd deze in 3 stukken. Breng water met zout, suiker, foelie en boter aan de kook en laat de asperges hierin 10 minuten zachtjes koken. Laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een quichevorm in.

Bereidingswijze

50 minuten

Schik de asperges met de reepjes ham in de vorm. Laat 4 rauwe eieren ertussen glijden. Klop de slagroom, 2 eieren en het aardappelmeel door de melk en giet dit over het mengsel. Bestrooi de flan met geraspte kaas, paneermeel en klontjes boter. Zet de vorm gedurende 40 minuten in de oven. Bestrooi de flan met fijngeknipt bieslook en serveer meteen.



Wijnadviezen:

Sancerre
Sauvignon Blanc (Frankrijk)
Witte Menetou-Salon