Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Citroenchutney


De citroenchutney is een heerlijk Oosters recept. De hoofdingrediënten zijn, zoals de naam al zegt, citroenen. De chutney heeft een heerlijke, friszure, zoete smaak en een zachte structuur.

Dit gerecht combineert erg goed met: Hamburgers en gegrild vlees
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 720 minuten
De kooktijd is ca. 70 minuten

KiloJoules: 340
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 20

De ingredienten:

2 uien
1 theelepel mosterdzaad
4 citroenen
1 theelepel geraspte verse gember
1 eetlepel zeezout
0,5 theelepel chilipeper
1 eetlepel rietsuiker
2 dl citroenazijn
2 dl water
1,5 dl honing
100 g blanke rozijnen

Zeker 2 weken (koel) houdbaar. Laat zich ook goed invriezen.

Voorbereiding

720 minuten

Pel en snijd de uien in dunne ringen, was de citroenen en snijd deze in dunne schijfjes. Verwijder de pitjes en leg de uiringen samen met de citroenplakken in een platte schaal, bestrooi met zeezout en rietsuiker, dek goed af en laat circa 12 uur intrekken.

Bereidingswijze

70 minuten

Spoel ui en citroen af. Breng het water aan de kook en gaar hierin de uiringen met de citroenplakjes in circa 15 minuten. Voeg dan alle overige ingrediënten toe en laat dit in circa 45 minuten inkoken. Giet de chutney in warme, gesteriliseerde (schoonmaken met kokend water en laten drogen in een oven van 110 °C) potten, sluit deze. Zet ze enige tijd op een koele donkere plaats weg, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.