Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Gepofte en gevulde aardappels


Dit heerlijke aardappelrecept is niet moeilijk te bereiden, de techniek bestaat uit het poffen van de aardappels. De gepofte en gevulde aardappels hebben een stevige, zoute smaak met een zachte structuur. Houd wel rekening met een lange bereidingstijd.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 560
Vetten: 8
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

4 grote aardappels
50 g theeworst
1 rode paprika
2 eetlepels slagroom
zout
0,5 losgeklopt ei
enkele takjes bieslook
peper

Andere ideeën voor de vulling: - Vermeng het aardappelkruim met een pakje verse roomkaas, 1 eetlepel mangochutney, 2 eetlepels slagroom, zout en peper.

Bereidingswijze

60 minuten

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Borstel de aardappels schoon onder koud stromend water. Dep ze droog en verpak ze losjes in aluminiumfolie. Pof de aardappels in circa 45 minuten gaar in de oven. Maak intussen de vulling: snijd de paprika in kleine blokjes en blancheer deze even in kokend water met wat zout. Knip het bieslook fijn. Vermeng de theeworst met paprikablokjes, slagroom, bieslook en losgeklopt ei. Haal de aardappels uit de oven en snijd overlangs een flink kapje ervan af. Hol kapjes en aardappels uit met een lepeltje en prak een kwart van het aardappelkruim door de vulling. Breng op smaak met zout en peper. Vul de aardappels ermee. Zet de aardappels in een ovenschaal terug in de oven tot de randjes lichtbruin zijn.