Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Soesjes met roquefortcrème


Een lekker Frans vegetarisch voorgerecht. Makkelijk om te bereiden maar het vergt wel wat aandacht. Het is geen luchtig gerecht met een pittige smaak en een zachte structuur.

Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De voorbereidingstijd is ca. 10 minuten
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 990
Vetten: 1
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 14

De ingredienten:

2,5 dl water
100 g roquefort
4 g zout
0,5 dl slagroom
100 g boter
1 theelepel honing
150 g bloem
1 rode paprika
4 eieren

Ideaal als buffetgerecht.

Voorbereiding

10 minuten

Breng het water met zout en boter aan de kook. Draai het vuur uit als de boter is gesmolten en voeg in één keer de gezeefde bloem toe. Blijf roeren tot een gladde deegbal ontstaat. Neem de pan van het vuur. Klop in een kommetje 1 ei los. Roer de overige eieren een voor een door het deeg. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige ei helemaal door het deeg is opgenomen. Het deeg is goed als het langzaam van een lepel valt en licht glanst. Voeg als dit nog niet het geval is, ook het losgeklopte ei in kleine scheutjes toe tot het deeg goed is. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een bakplaat in of bekleed hem met bakpapier.

Bereidingswijze

30 minuten

Doe het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit op de bakplaat toefjes met tussenruimte. Werk de opstaande puntjes weg met de bolle kant van een natgemaakte lepel. Bak de soesjes in 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Maak nu de vulling: pureer de roquefort en voeg de slagroom en de honing toe. Doe deze crème in een spuitzak en vul hiermee de soesjes. Garneer met blokjes rode paprika.Wijnadviezen:

Rosé Buzet
Rosé Costières le Nîmes
Rosé Côtes de Saint-Mont