Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Soesjes met haringcrème


Een heerlijk niet seizoensgebonden Nederlands gerecht. Het is niet moeilijk om te bereiden, het vergt wel aandacht. De basistechniek bestaat uit het maken van het soezenbeslag. Het heeft een zachte structuur met een friszure smaak. Het bevat wel wat meer kilojoules en is daarom misschien beter als borrelhap dan als voorgerecht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 10 minuten
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 800
Vetten: 13
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 13

De ingredienten:

2,5 dl water
1 zure haring
4 g zout
0,5 dl slagroom
100 g boter
1 theelepel gembersap
150 g bloem
1 venkelknol (groen)
4 eieren
peper

Ideaal als buffetgerecht.

Voorbereiding

10 minuten

Breng het water met zout en boter aan de kook. Draai het vuur uit als de boter is gesmolten en voeg in één keer de gezeefde bloem toe. Blijf roeren tot een gladde deegbal ontstaat. Neem de pan van het vuur. Klop in een kommetje 1 ei los. Roer de overige eieren een voor een door het deeg. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige ei helemaal door het deeg is opgenomen. Het deeg is goed als het langzaam van een lepel valt en licht glanst. Voeg als dit nog niet het geval is, ook het losgeklopte ei in kleine scheutjes toe tot het deeg goed is. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een bakplaat in of bekleed hem met bakpapier.

Bereidingswijze

30 minuten

Doe het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit op de bakplaat toefjes met tussenruimte. Werk de opstaande puntjes weg met de bolle kant van een natgemaakte lepel. Bak de soesjes in 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Maak nu de vulling: laat de zure haring goed uitlekken. Pureer de haring en voeg slagroom en gembersap toe. Knip het venkelgroen fijn en breng hiermee de zureharingcrème op smaak. Bestrooi met peper. Vul hiermee de soesjes en garneer met venkelgroen.Wijnadviezen:

Droge Franken
Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Witte Côtes de Saint-Mont