Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Reuzenbloem van witlof en roquefortmousse


Een wel heel bijzonder Frans vegetarisch voorgerecht dat niet moeilijk te bereiden is. Het vergt wel aandacht. De techniek bestaat uit het werken met gelatine en het storten van de mousse. De ultieme combinatie van zachte mousse en knapperig witlof maakt het zacht en pikant van smaak.

Dit gerecht combineert erg goed met: Roggebrood
Waardering:
Dit recept is voor 6 personen
De voorbereidingstijd is ca. 1440 minuten
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 580
Vetten: 9
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

300 g vastkokende aardappels
0,5 l crème fraîche
2 blaadjes gelatine
1 kg witlof
100 g roquefort
roggebrood
1 eetlepel honing

Laat elke gast met een scheppend gebaar een witlofblaadje pakken dat kan worden afgehapt. Een leuk gerecht voor op een buffet.

Voorbereiding

1440 minuten

Schil de aardappels, kook ze gaar, laat ze goed uitdampen en druk ze door een pureeknijper. Week de gelatineblaadjes in water. Roer de roquefort met de honing en de crème fraîche tot een gladde massa en verwarm deze tot handwarm. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op en meng de aardappelpuree erdoor. Vet een bolvormige schaal in met boter en vul deze met de roquefortmousse. Laat deze minstens 24 uur opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

20 minuten

Dompel de schaal in warm water en stort de mousse op een platte schaal. Trek de witlofblaadjes los van de stronk en snijd de onderkant recht. Steek ze in de roquefortbol, begin in het midden met de langste blaadjes en volg de ronde vorm. Garneer met roggebrood.Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Semilion-Chardonnay (Australië)