Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Gevulde knoflooktomaten




Dit gerecht combineert erg goed met: Stokbrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 860
Vetten: 18
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

25 g boter
enkele takjes basilicum
100 g bacon
peterselie
4 vleestomaten
salie
zout
4 tenen knoflook
peper
100 g zachte geitenkaas

Laat de bacon weg en reken de dubbele hoeveelheid voor een vegetarisch hoofdgerecht.

Bereidingswijze

30 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet 4 eenpersoons ovenschaaltjes in met boter en bekleed deze met plakjes bacon. Snijd de steelaanzetten van de tomaten kegelvormig in en hol de tomaten enigszins uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper. Zet de tomaten op de bacon in de ovenschaaltjes. Hak de tuinkruiden en de knoflook fijn in de hakmolen van de staafmixer. Verkruimel de geitenkaas, vul de tomaten met deze ingrediënten. Zet de schaaltjes 20 minuten in de oven. Serveer met stokbrood.



Wijnadviezen:

Sauvignon Blanc (Chili)