Maskers!

Wallpapers van Paarden

Empanadas de horno




Waardering:
Dit recept is voor 5 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1190
Vetten: 20
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 16

De ingredienten:

2 uien
0,5 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
peper
2,5 dl water
2 eieren
250 g biefstuk
10 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels rozijnen
5 groene olijven
0,5 theelepel komijn
2 kleine chilipepers

Ook een feestelijk hapje voor een avond met veel gasten. Het gerecht is geheel van tevoren te bereiden.

Voorbereiding

15 minuten

Pel en snipper voor de vulling de uien. Verhit de olijfolie en water in een pan en kook hierin de uien tot al het vocht is verdampt. Verwijder de zaadlijsten van de pepers en snijd de pepers in dunne ringetjes. Snijd de biefstuk in kleine reepjes en voeg deze bij het uimengsel, samen met de peperringetjes, rozijnen, paprikapoeder, komijn, zout en peper. Warm dit goed door en houd het apart. Verwarm een oven voor tot 200 °C.

Bereidingswijze

20 minuten

Kook de eieren hard in 8 minuten en pel ze. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en maak een grote lap van circa 2,5 mm dik. Steek met een vormpje of kopje rondjes uit het deeg van circa 10 cm doorsnee. Schep 1,5 eetlepel van de vulling in het midden van elk deegrondje. Leg op elk vulsel een plakje ei en een halve olijf. Bestrijk de randjes met water en vouw de lapjes dubbel, zodat er halvemaantjes ontstaan; druk de randjes stevig tegen elkaar. Bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.



Wijnadviezen:

Cabernet Sauvignon
Rosé Syrah
Tokay Pinot Gris