Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Toscaanse cannelloni van aubergine


Dit Italiaanse recept kan dienen als hoofdgerecht of als voorgerecht. U kunt het makkelijk en snel bereiden. De cannelloni heeft een pittige, iets wat zoetige smaak met een zachte structuur.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 30 minuten
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 420
Vetten: 8
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

2 aubergines
1 theelepel bruine basterdsuiker
3 eetlepels olijfolie
zout
1 kg tomaten
peper
2 uien
250 ricotta
4 tenen knoflook
1 bosje basilicum
3 eetlepels olijfolie
250 g mozzarella
1 eetlepel tomatenpuree
30 g Parmezaanse kaas
1 bouquet garni

U kunt dit gerecht ook serveren als vegetarisch hoofdgerecht.

Voorbereiding

30 minuten

Leeg

Bereidingswijze

30 minuten

Snijd de aubergines overlangs in plakken van 1 cm dik, bestrooi ze met zout en leg ze 30 minuten op een bord. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Spoel de plakken aubergine af met koud water, dep ze droog en bestrijk beide kanten lichtjes met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en zet deze 20 minuten in de oven. Maak intussen de tomatensaus. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes, pel en snipper uien en knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien, knoflook en tomaten aan. Voeg tomatenpuree, bouquet garni en suiker toe en laat 10 minuten sudderen. Verwijder het bouquet garni en breng op smaak met zout en peper. Spreid een laagje van de saus in een ovenschaal uit. Besmeer één kant van de aubergineplakken met ricotta, leg een basilicumblad erop en daarop een staafje mozzarella (1x1 cm). Rol de plakken op en leg de rolletjes naast elkaar in de schaal in de tomatensaus. Bestrooi het geheel met parmezaanse kaas en zet de schaal weer circa 10 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten. Serveer met de resterende tomatensaus.



Wijnadviezen:

Chianti Classico
Vernaccia di San Gimignano