Maskers!

Wallpapers van Disney

Salade van bloemkool, broccoli en tomaten


Een niet te zwaar gerecht en ook niet moeilijk om te bereiden. Het heeft een stevige structuur met een fris, zoute smaak.

Dit gerecht combineert erg goed met: Stokbrood of een Italiaanse bol
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 360
Vetten: 7
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

1 kleine bloemkool
2 eetlepels azijn
zout
1 theelepel mosterd
1 struikje broccoli
6 eetlepels olijfolie
2 vleestomaten
peper
100 g roquefort

Houdt u niet van blauwe kaas? Neem dan een pittige geraspte kaas. Tegenwoordig kunt u die kopen met Italiaanse kruiden erdoor.

Bereidingswijze

20 minuten

Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer deze 5 minuten in kokend water met zout. Doe hetzelfde met de broccoli, laat beide uitlekken in een zeef en afkoelen. Ontvel en ontpit de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de bloemkool, de broccoli en de tomaat in een kom en brokkel de roquefort erover. Maak de vinaigrette door azijn, mosterd, olijfolie, zout en peper met de staafmixer door elkaar te kloppen. Schenk de vinaigrette over de groenten in een kom en meng het geheel behoedzaam door elkaar. Serveer de salade met stokbrood of een Italiaanse bol.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc