Maskers!

Wallpapers van Vista

Salade niçoise


Deze heerlijke Franse zomersalade is eenvoudig te bereiden. Lekker om te garneren met basilicum.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1130
Vetten: 18
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 17

De ingredienten:

150 g jonge dunne sperziebonen
1 teentje knoflook
zout
8 ingelegde ansjovisfilets
1 rode paprika
50 g zwarte olijven
3 lente-uitjes
sap van 1 citroen (of 2 eetlepels azijn)
4 volrijpe tomaten
versgemalen peper
2 hardgekookte eieren
6 eetlepels olijfolie
1 grote gekookte aardappel
10 blaadjes basilicum

Meestal wordt deze salade ook nog met tonijn belegd. U mag kiezen!

Bereidingswijze

20 minuten

Was de bonen, breek de uiteinden af en kook de bonen in ruim kokend water met zout gedurende 6 minuten beetgaar. Laat ze in ijswater schrikken en goed uitlekken. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd de helften in dunne reepjes. Snijd de schoongemaakte en gewassen lente-uitjes in dunne schijfjes. Snijd de gewassen tomaten en de eieren in 8 parten. Snijd de aardappel in dobbelsteentjes. Wrijf een grote schaal of een diep bord in met het gehalveerde teentje knoflook en schik de ingrediënten erin. Leg daarop de in reepjes gesneden ansjovis en de olijven. Klop zout, peper, citroensap of azijn door elkaar, voeg de olijfolie toe en roer tot een gladde dressing. Besprenkel de salade ermee. Garneer met het basilicum.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Provence
Witte Côtes de Provence