Maskers!

Wallpapers van Motoren

Hummus


Hummus is een heerlijk Arabisch gerecht dat niet moeilijk is om zelf te maken. Hoewel het vaak als voorgerecht wordt gegeten kan het ook uitstekend dienen als borrelhap. Hummus heeft een pikante smaak.

Dit gerecht combineert erg goed met: Stokbrood of warm pitabrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1330
Vetten: 27
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

4 eetlepels sesamzaadjes
sap van 1 citroen
1 dl olijfolie
zout
1 teen knoflook
cayennepeper
0,5 bosje peterselie
2 eetlepels komijn
250 g gare kikkererwten
1 theelepel paprikapoeder

Ofschoon hummus vaak als voorgerechtje wordt gegeten, kan hij ook worden geserveerd als borrelhap.

Bereidingswijze

20 minuten

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze springen en zet ze vervolgens 10 minuten in de olijfolie. Pers de knoflook en hak de peterselie. Pureer de kikkererwten met 1/2 dl kookvocht in de keukenmachine. Roer het citroensap en de knoflook erdoor en breng op smaak met zout en cayennepeper. Meng ten slotte de sesamzaadjes met de olie erdoor. Spatel de komijn erdoor. Serveer op een plat bord en bestrooi met paprikapoeder en peterselie. Giet een weinig olijfolie erdoor. Smeer de hummus op stukjes stokbrood of warm pitabrood.