Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Zeeduivel met currysaus


Dit smaakvolle Thaise visgerecht is niet seizoensgebonden en is niet moeilijk om te bereiden. De basis wordt gevormd door het paneren. Een stevige structuur met een pittige en pikante smaak. Het is wel een iets zwaarder gerecht.

Dit gerecht combineert erg goed met: Pandanrijst en komkommersalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 860
Vetten: 13
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

600 g zeeduivel
1 eetlepel milde kerrie
2 eiwitten
1 dl visbouillon
1 theelepel seasoned pepper
25 g rozijnen
100 g paneermeel
1 dl slagroom
100 g boter
zout
1 sjalot
peper
25 g boter
sap van 1 citroen

Bereidingswijze

20 minuten

Pel en snipper voor de saus de sjalot, verhit de boter in een pan en fruit hierin het sjalotje aan. Voeg de kerrie toe, roer goed door en blus af met de visbouillon. Laat 10 minuten doorkoken. Voeg de rozijnen en de slagroom toe en laat de saus nog 5 minuten koken. Breng ze op smaak met zout, peper en citroensap. Maak de zeeduivel schoon en dep hem droog. Snijd de vis in schuine plakken van 1 cm. Klop de eiwitten los, roer de peper erdoor. Wentel de vis door dit mengsel en vervolgens door het paneermeel. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de vis hierin aan beide kanten lichtbruin en gaar in 10 minuten. Schik alles op een schaal en garneer met een toef groen.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Tokay Pinot Gris