Maskers!

Wallpapers van Dieren

Gegrilde tongspiraaltjes


Een Italiaans zomergerecht waar u zeker succes mee zult hebben. De basistechnieken zijn gemakkelijk en bestaan uit het ontvellen en ontpitten van tomaten en het grillen van de tongfilets. Het heeft een zachte, zoute smaak en stevige, zachte structuur.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 340
Vetten: 3
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

3 sjalotten
zout
1 teen knoflook
peper
3 eetlepels olijfolie
3 sjalotten
500 g trostomaten
1 bouquet garni
8 tongfilets
enkele blaadjes basilicum

Reken 2 tongfilets per persoon en geef de saus apart. Neemt u meer tongfilets per persoon, dan kan dit gerecht perfect dienen als hoofdgerecht.

Bereidingswijze

15 minuten

Ontvel en ontpit de tomaten voor de saus, snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de tomaatblokjes en het bouquet garni toe en fruit deze 10 minuten mee op een zeer laag pitje. Bestrooi met fijngesneden basilicum. Sla de tongfilets plat en vouw ze harmonicagewijs op een satéprikker. Bestrijk de tongfilets met de resterende olijfolie en gril deze aan beide kanten goudbruin en gaar. Reken circa 2 minuten per kant. Bestrooi met zout en peper.



Wijnadviezen:

Frascati
Locorotondo
Pinot Grigio